Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz; Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo)

Mladi Španac u problemu.

Karlos Alkaraz u poslednje vreme ne liči na tenisera koji je pre samo nekoliko meseci bio noćna mora za sve rivale, a čak je i Novaka Đokovića srušio na Vimbldonu.

Španac je već drugi turnir za redom odigrao ispod očekivanja, a u Šangaju nije stigao ni do četvrtfinala jer je od njega bio bolji Grigor Dimitrov i tako mu dodatno otežao borbu za svetski vrh.

PROČITAJTE JOŠ

Kao da ga je trka sa Novakom Đokovićem za prvo mesto previše opteretila, tek Alkaraz deluje ranjiviji nego ikad u ovom trenutku, a o svemu tome je nedavno pričao i legendarni Džimi Konors, teniser koji je u karijeri osvojionajviše singl titula.

„Alkaraz je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaraz pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva“.

Alkaraz će do kraja godine pokušati da popravi utisak i stgine Đokovića na ATP listi, ali to neće biti nimalo lako jer je propustio priliku da se ozbiljnije približi u periodu u kojem Novaka Đokovića nije bilo na terenu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar