Karlos Alkaraz
Karlos Alkaraz; Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španac je o ovoj temi pričao pred turnir u Buenos Ajresu.

Drugi teniser sveta Karlos Alkaraz govorio je o tome kako se osećao kada mu je Novak Đoković preoteo prvo mesto na ATP rang listi. Podsećamo, srpski as je osvajanjem Australijan opena 29. januara ponovo postao prvi teniser sveta.

Alkaraz je propustio prvi grend slem u sezoni zbog povrede, a prošla su četiri meseca otkako je bio takmičarski aktivan.

Pročitajte još

„Bilo mi je veoma teško što sam propustio Australiju. Bio je to veoma važan turnir za mene u kom sam mogao da osvojim poene i, očigledno, to je grend slem koji sam mogao da osvojim. Blo je teško gledati na televizoru kako mi Đoković oduzima prvo mesto. Bilo mi je jasno da će se to u nekom trenutku desiti, da će biti teško zadržati ga. Sada je cilj vratiti ga što pre. Nisam se takmičio neko vreme i želim da se vratim u pogon“, rekao je Alkaraz pred Buenos Ajres.

Svestan je da je mlad i posle osvojenog US opena veruje da može da osvoji još grend slemova, ali će Novak biti ozbiljna prepreka.

„Đoković je igrao na visokom nivou i bilo je teško pobediti ga. Gledao sam i druge mečeve, ali je u Španiji tek svitalo i kada bih se probudio oni su završavali. Tako da nisam imao prilike da vidim mnogo“, naveo je Alkaraz.

Nije želeo da opširnije i konkretno govori o pitanju najboljeg svih vremena, postavljenog upravo nakon što je Novak u Melburnu izjednačio grend slem rekord Karlosovog zemljaka Rafaela Nadala.

„Ne mogu to da kažem. Postoji mnogo tenisera koji to zaslužuju“.

Alkaraz će se u sredu ponovo vratiti na teren. Tada će igrati meč sa srpskim teniserom Laslom Đereom u Buenos Ajresu.

BONUS VIDEO Đoković se u broju osvojenih grend slemova izjednačio sa Nadalom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar