Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Jedan od retkih koji se osmelio da kaže ovako nešto

Janik Siner jedan je od retkih koji ima pravo da se nada pobedi protiv Novaka Đokovića na travi, konkretno na Vimbldonu.

Italijanski teniser nalazi sa Novakove strane žreba, a prošle godine namučio ga je u četvrtfinalu kada se igralo pet setova.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi mladi moramo da shvatimo kako da dođemo do 36 ili 37 godina i da imamo Noletovu fizičku formu. Veoma je zanimljivo videti koliko mu dobro ide. Osvajanje tolikog broja grend slemova, ali i drugih velikih turnira, je neverovatno. Morate biti fizički spremni jer on može da igra i pet sati dnevno. Drago mi je što je tu da od njega naučim nešto više“, rekao je Siner.

Đoković jeste nakon preokreta izbacio Sinera prošle godine, ali Italijan je optimističan i ove.

„Ne mogu to da poreknem, mislim da sam i prošle godine pokazao da sam spreman. Pokazao sam da, ako pronađem svoju igru, mogu veoma dobro da prođem na travi. Mislim da nema mnogo igrača koji mogu da ga pobede, ali ja sam jedan od njih.“

Upitan je i o spornim posterima kojim se promovisao Vimbldon, a na kom nije bilo Novaka Đokovića.

„Na prvi pogled bilo je malo čudno što nisam video Mareja na toj fotografiji. Sa moje tačke gledišta, teško je da se izrazim, osećam da mogu da budem jedan od najboljih na svetu, inače ne bih bio broj osam na ATP-u“, zaključio je Siner.

Siner će u prvom kolu igrati protiv argentinskog tenisera Huana Manuela Serundola.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar