Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Janik Siner je vrlo blizu odluci da ne zaigra na Rolan Garosu, a očekuje se da odluka bude poznata u toku sedmice.

Siner je odlučio da ode u Torino gde se nalazi na testiranjima na klinici koju koristi Juventus i po prvim informacijama, igranje turnira bi predstavljalo veliki rizik i učešće na Rolan Garosu bi mogao da napravi dugoročni problem mladom Italijanu zbog povrede kuka koja bi mogla da postane hronična i tako mu ugrozi čitavu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se da se u sredu nađe na terenu i da tada nakon treninga bude doneta odluka. Izvesno je da Siner neće igrati u Parizu jer bi mogao više sebi da našteti pogotovo što je poznato da Đoković mora da ode do finala da bi odbranio prvo mesto na svetu, a Medvedev mora da dođe do finala u Rimu i titule u Parizu, što je malo verovatno. To praktično znači da bi Italijan mogao da postane prvi na planeti, a da u tom trenutku bude u procesu oporavka od povrede…

Siner je i ranije najavio da će biti sve detaljno istraženo, a Siner ne skriva da bi želeo da se takmiči u Parizu. Radi trenutno vežbe u vodi i u teretani sa Đakomom Naldijem, fizioterapeutom i trenerom Umbertom Fererom, koji će doneti konačno odluku.

Italijan je ranije najavio da neće da ugrozi karijeru zbog jednog turnira i da deluje da bi povreda kuka mogla da bude ozbiljnija, čak i da pauza bude višemesečna ukoliko se ne zaleči kako je potrebno.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Navodno nema teniske treninge u ovom trenutku i ne bi mogao da odradi dovoljan broj do tada.

Poručio je da ne želi da rizikuje, a kako piše „Gazzeta dello Sport“ doktori su mnogo blizu odluke da mu zabrane da učestvuje jer bi to dugoročno ugrozilo njegovo zdravlje.

Naime, on ima ozbiljnu upalu traumatičnog porekla i to mora da se sanira ozbiljno da ne bi postalo hronično stanje, što bi ugrozilo njegovu karijeru. Očekuje se da sredinom nedelje odradi nekoliko treninga, da vidi kako reaguje kuk, a onda će biti doneta konačna odluka.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na RG

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare