Foto: AP Photo/Antonio Calann

Janik Siner ostao je skroman i veoma promišljen nakon osvajanja Australijan opena, gde je nastavio sjajnu seriju protiv najboljih igrača na svetu.

Italijanski teniser u poslednjih nekoliko meseci ima skor 12-1 protiv najboljih 10 tenisera sveta, a u Melburnu je uspeo da skine Novaka Đokovića sa trona, te kasnije u finalu pobedi Danila Medvedeva.

Iako je Siner dobio 2.000 ATP bodova za osvajanje titule u Australiji, ostao je na četvrtom mestu, iza Đokovića, Alkaraza i Medvedeva.

“Kada stvari idu dobro, onda uvek želiš više. Međutim, ostaću tih, radimo kako bismo ostvarili ciljeve. Moj san je oduvek bio da uzmem slem titulu – sad znam kakav je osećaj i radićemo kako bih to opet osetio. Najbolje je sad da se vratim na teren i radim. Velika je razlika između top 5, top 3 i broja 1. Trenutno sam četvrti”, rekao je Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je udaljen 455 bodova od Medvedeva, odnosno 1.545 od Đokovića.

„Idem korak po korak. Treba da napredujem fizički, u pogledu kondicije, to može da pomogne mom tenisu.“

Siner je upitan i o odluci da se rastane sa dugogodišnjim trenerom Rikardom Pjatijem pre dve sezone, kada je prvi put ušao u top 10.

„Hteo sam ‘da se bacim u vatru’. Hteo sam da isprobam drugačiji pristup.“

Janik trenutno ima 11 titula u singlu, od čega su po jedna sa mastersa i grend slema, a nema sumnje da će kad-tad napasti i svetski tron. Možda već ove sezone.

Siner je prvi Italijan još od Adrijana Panate 1976. godine koji je podigao grend slem titulu. Njemu je zbog toga u Italiji upriličen doček kod premijerke Đorđe Meloni, kao i fotografisanje u Koloseumu, a njemu i članovima Dejvis kup reprezentacije u četvrtak će biti odata počast od strane predsednika Italije Serđa Matarele.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar