Novak Đoković i Alehandro Tabilo Foto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Čileanski teniser Alehandro Tabilo pobedio je ruskog igrača Karena Hačanova u dva seta.

Plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu sa 7:6 (5), 7:6 (10) i uvećao je neverovatan uspeh samo dva dana nakon gigatnske pobede nad Novakom Đokovićem (6:2, 6:3).

PROČITAJTE JOŠ:

Čileancu koji je protiv Novaka upisao trijumf karijere, prvi nad nekim od najboljih igrača, pridružio se još jedan „skalp“ nad 18. igračem ATP liste za dva i po sata tenisa.

Tabilo je prvi set otvorio nešto bolje, imao je i četiri brejk lopte u četvrtom gemu, ali je poklekao odmah u sledećem kada tu nije stvorio razliku nad Hačanovim.

Rus je brejkom poveo 3:2, onda je i sam ispustio servis i do kraja seta su obojica u svojim gemovima bila sigurna.

Nešto bolji je bio Tabilo, iako je izgubio svoj servis poen za 5:4 u korist Hačanova. Karen ne da nije uspeo da dobije oba svoja poena, već nije nijedan, pa je Alehandro velikim preokretom u poslednjem trenutku došao do seta.

U drugom je viđen gotovo preslikan scenario pošto je svaki od igrača napravio po brejk nakon čega do kraja nije bilo previše drame.

Najbolje je bilo sačuvano za kraj, pošto je u 13. gemu drugog seta Hačanov prokockao dve set lopte, a Tabilo je tek petu meč loptu pretvorio u pobedu, pa će u narednoj rundi igrati protiv Džidžena Džanga iz Kine. Kinez je pobedio Brazilca Tijaga Monteira u dva seta sa 7:6 (4) i 6:3.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na Rolan Garosu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar