Foto: APA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

US Open je objavio spisak specijalnih pozivnica za glavni žreb, a na toj listi se istaklo jedno ime koje bi moglo da bude velika teniska sila u budućnosti - Iva Jović.

Srpkinja nastupa pod zastavom Sjedinjenih Američkih Država i predstavlja jednu od velikih nada tamošnjeg tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Dobila je specijalnu pozivnicu, pa će sa samo 16 godina nastupiti u glavnom žrebu. To će joj dati krila za nastavak karijere, ali i dati barem 10 WTA bodova što joj u ovoj fazi karijere i te kako znači.

Jović je govorila za Nova.rs tokom prethodnog US Opena i tada je pojasnila odakle je poreklom.

„Majka mi je Srpkinja rođena u Splitu, a otac mi je iz Leskovca. Rođena sam ovde, u Kaliforniji, Los Anđelesu“, pričala je za Nova.rs.

Njen napredak ove godine je sjajan, pa je stigla do četvrtfinala juniorskog Rolan Garosa i do polufinala Vimbldona u singlu. Sa druge strane, na sva tri prethodna juniorska grend slema je u ženskom dublu stigla do finala, a osvojila je Australijan open i Vimbldon.

U Srbiju dolazi prilično često i provodi deo godine tu.

„Od malena svakog leta idem u Srbiju na dva, tri meseca. Imam familiju u Beogradu, onda odem u Leskovac. Pre tenisa, pre nego što je bilo ozbiljno, išla sam svakog leta tamo.“

Sa obzirom na poreklo drugačije nije moglo, već da se obožavaju specijaliteti iz Leskovca.

„Obožavam leskovačke ćevape, burek, pite.“

Specijalne pozivnice su još u konkurenciji dama dobile Bjanka Andresku, šampionka US Opena iz 2019. godine, Naomi Osaka, Amanda Anisimova, Mekartni Kesler, Aleksa Noel, Klo Pake (saradnja sa Rolan Garosom) i Tajla Preston (saradnja sa Australijan openom).

U konkurenciji muškaraca su one otišle u ruke Stena Vavrinke, Dominika Tima, Kristofera Jubenksa, Zakarija Svajde, Lirnera Tiena, Metjua Forbsa, Aleksandera Mulera (saradnja sa Rolan Garosom) i Tristana Šoulakatea (saradnja sa Australijan openom).

BONUS VIDEO Prva konferencija Đokovića kao olimpijskog šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare