Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

ATP odlučio da pokaže autoritet, pitanje je samo da li na dobar način

Francuski teniser Igo Gaston našao se na udaru teniske javnosti zbog nesportskog ponašanja tokom Mastersa u Madridu.

Gaston je tokom meča sa Bornom Ćorićem namerno ubacio loptice na teren, što mu nije prvi put da čini takav prekršaj sa namerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga su disciplinski organi ATP odlulučili da ga oštro kazne i to sa 133 hiljade evra, što je više nego što je Gaston zaradio ove sezone.

U odbranu Gastona stao je Džon Milman, australijaski teniser, koji smatra da ovakazna nije odgovarajuća i da ATP ne treba ovako da pokazuje svoj autoritet.

„Gaston je napravio glupost, ali kazna od 133 hiljade evra je suluda. Svake nedelje možete da vidite gore stvari. Čudan način da ATP iskaže autoritet. Igrače su hvatali da koriste nedozvoljena sredstva, da se ponašaju nasilnički prema skupljačima loptica, sudija itd. I svi su oni dobijali manje kazne. Gastonovo ponašanje nije bilo dobro, ali mi se zavaravamo ako kažemo da je ova kazna u skladu sa ostalima“, napisao je Milman.

Kazna za incidente koji su okarakterisani kao „nesportsko ponašanje“ iznosi 60.000 dolara na masters turnirima, a kazna je uvek veća ako se incidenti ponove.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar