Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Iga Švjontek, teniserka iz Poljske i trenutno najbolja igračica sveta, plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4, savladala Koko Gof.

Silovito je Iga ušla u meč protiv treće igračice planete, povela sa 2:0, potom i sa 4:1, pa je sa 6:2, iskoristivši prvu set loptu, stigla do prednosti i napravila korak ka finalu.

PROČITAJTE JOŠ...

U drugom setu Gof je pokazala kvalitet, stigla je brejkom u četvrtom gemu do 3:1, ali je Poljakinja na to imala spreman odgovor.

Vezala je Iga četiri gema i stigla do 5:3, potom je propustila dve meč-lopte na rivalkin servis ali je drugu na svoj u desetom gemu pretvorila u meč i sa 6:4 obezbedila plasman u finale, gde će odmeriti snage sa Jasminom Paolini iz Italije, koja je protiv Mire Andrejeve iz Italije slavila 6:3, 6:1.

Iga je tako stigla do svoje 20. uzastopne pobede na Rolan Garosu, a do prvog mesta svih vremena nedostaje joj još deset pobeda, koliko je imala Kris Evert.

Takođe, ona je poravnala rekord Martine Navratilove u poslednjih 40 godina, pošto je zabeležila osmi trijumf na deset takvih mečeva.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar