Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Iako je prvobitno u italijanskim medijima objavljeno da je Janik Siner "oslobođen svih optužbi" povodom slučaja dopinga, poslednje informacije iz Svetske antidoping agencije (WADA) naterale su i Italijane da promene ploču.

Portali i novine na „čizmi“ su gotovo odmah pošto je svanulo jutro 10. septembra redom objavili da je Siner „slobodan“ nakon što se WADA nije žalila do ponoći 9. septembra.

PROČITAJTE JOŠ...

Tu informaciju je potvrdio Sud za sportsku arbitražu (CAS), otkrivši da nikakva zvanična žalba nije stigla na adresu suda u Lozani.

No, nakon što je WADA za Nova.rs potvrdila da istraga ovim povodom još uvek traje, i Italijani su „promenili ploču“.

Prvi naslov na portalu Korijere delo Sport glasio je „Wada non fa ricorso contro Sinner: Jannik prosciolto del tutto dalle accuse di doping“, u prevodu „WADA se nije žalila protiv SInera: Janik je u potpunosti oslobođen optužbi za doping“.

Kada je WADA saopštila da ipak nije kraj, usledila je promena:

„Sinner, caso doping, la Wada si prende tempo per il ricorso: «Chiesto un approfondimento, stiamo esaminando la documentazione per decidere». La nuova scadenza“, stoji u novom naslovu istog teksta, ili u prevodu na srpski:

„WADA ne žuri sa žalbom: „Zatražena je dodatna istraga, ispitujemo dokumentaciju“, stoji, između ostalog, u novom naslovu ovog medija.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će cela situacija biti završena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar