Hubert Hurkacz Foto:EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Poljski teniser Hubert Hurkač povukao se sa turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, samo nekoliko dana pred početak Igara.

Hurkač je morao da odustane zbog povrede desnog kolena zarađene na ovogodišnjem Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je koleno povredio pri jednom padu, otišao je i na operaciju odmah, ali je vreme od jedva dvadesetak dana bilo prekratak period da bi se oporavio posle meča sa Arturom Fisom.

„Zdravo, Hubert ovde. Hteo sam da vam se iskreno zahvalim na svim divnim porukama. Podrška koju sam primio od vas mi nmogo znači. Moja rehabilitacija ide veoma dobro i pravim konstantan napredak. Međutim, moj tim i ja smo odlučili da nisam u stanju da se takmičim na Olimpijskim igrama u Parizu“, rekao je Hurkač na društvenim mrežama.

Sedmi teniser planete je mogao potencijalno u četvrtfinalu da se sastane sa Novakom Đokovićem pred kojim je u Parizu potencijalno prilično težak put do medalje.

„Ovo je veoma, veoma teška odluka koju sam morao da donesem jer sam uvek imao san da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama i da osvojim medalju za nacionalni tim. Nažalost, zdravlje mi to ne dozvoljava ove godine. Naravno, gledaću i navijati za sve predstavnike Poljske i pratiću njihove učinke, nadam se što većem broju medalja, pozdravljam vas sve i zahvaljujem još jedanput“, rekao je Hurkač.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar