Foto: AP Photo/Andy Wong

Hubert Hurkač, poljski teniser, pobedio je Rafaela Nadala na Mastersu u Rimu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3, te bez problema uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa.

Ovaj Poljak, inače prijatelj i saborac Novaka Đokovića u organizaciji PTPA, posao protiv Nadala odradio je za 93 minuta, a Rafi je to bio možda i poslednji meč ikada u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je tako prvi put još od 2003. godine u jednom meču na šljaci osvojio samo četiri gema.

„Ponosan sam na sebe. Igrati sa Rafom je uvek nešto posebno. Drugačije je, posebno na šljaci, podlozi na kojoj je dominirao u proteklih 20 godina. Niko neće imati takvke rekorde na šljaci kao on. On je veći od ovog sporta kada se sve sabere. Mnogo ljudi ga prati, inspirisao je mnoge momke, tako da sam srećan što sam imao jedno ovakvo iskustvo“, rekao je Hurkač.

Bilo je malo problema u drugom setu.

„Posle dva duga gema ušao sam u prilično dobar ritam, pomislio sam, mogu ovako beskonačno, pokušao sam da se takmičim. Rezultat je takav kakav je, ali znao sam da moram da budem na vrhuncu igre tokom celog meča. Da sam pao makar malo, on bi se svakako vratio“, zaključio je Hurkač.

Inače, Hurkač je bio rival Rodžera Federera u njegovom poslednjem zvaničnom meču u karijeru. Tada je Poljak na Vimbldonu bio bolji sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 6:0.

Što se Nadala tiče, on je u Rimu osvojio 10 titula, a došao je do skora 70-9.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Tenisko Reketiranje (@reket.iranje)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar