Holger Rune protiv Novak Đokovića Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Holger Rune odigrao je veoma slab meč protiv Novaka Đokovića u osmini finala Vimbldona, te je nakon poraza od 3:0 morao da spakuje kofere.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Posle meča, na konferenciji za medije, danski teniser je istakao da nije dobro ušao u meč, pošto je izgubio prvih 12 poena.

„Počeo sam veoma sporo, Novak je igrao prilično precizno, bio je bolji. Kada igrate protiv takvog igrača kao što je on, ne smete tako da krenete, tako sporo. Uzimao je setove mnogo lakše u drugim nekim mečevima nego protiv mene. Posle 3:0 sam počeo da serviram bolje. Nije kraj sveta, prvi set sam igrao 6:3, ali nisam igrao generalno dobro. Nervi su mu radili mnogo bolje nego meni, zato ima toliko grend slem titula“, rekao je Rune.

PROČITAJTE JOŠ:

Nijednom nije oduzeo servis srpskom teniseru u ovom meču.

„Nisam mogao da uradim mnogo, jer je pogađao odlične uglove. Nisam mogao da riterniram, ali sam pokušavao da se odbranim. Moram da se fokusiram na svoje servise, jer je bilo preteško da ga brejknem. Da sam radio to sve vreme, možda bih išao do taj-brejka, pa šta bude.“

Rune je upitan da prokomenatariše povike publike „ruuu“ i „buuu“, koji su iznervirali Novaka.

„Sve je počelo na US Openu kada smo igrali jedan protiv drugog, govorili su „ruuu“, pa je zvučalo kao „buuu“. U Italiji i Španiji ne znaju baš najbolje da izgovore moje prezime, pa me zovu „Run“. Ako znaš šta znači, čuješ „ruuu“, možda za njega je drugačije zvučalo. Publika je podržavala malo mene, pa malo njega, to je odlično za Centralni teren.“

PROČITAJTE JOŠ:

Rune nije u dobroj formi, ali veruje u sebe i napredak.

„Možda kada te ne znaju mnogo, top igračima je teže da shvate šta igram. To je bilo na početku karijere. Nisu imali statistiku, gde serviram, šta mi je najjače. Sada svi znaju, jer igram skoro svake nedelje. Pokušavam da napredujem, to je sve deo procesa. Sada bih trebalo da prihvatim da nisam mogao da napravim brejk, da sam se više fokusirao na sebe, pa da napravim neki pritisak nešto kasnije. Igrao sam protiv najboljeg riternera, udara lopticu veoma čisto, ali sam žurio i nisam dobro servirao“, zaključio je Rune.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare