Foto: AP Photo/Matt Rourke

Holger Rune je završio svoje učešće na US Openu nakon poraza od Brendona Nakašime rezultatom 3:0 u setovima (6:2 ,6:1, 6:4).

Ovaj poraz je još jedan u nizu razočaravajućih rezultata za danskog tenisera tokom ove sezone. Iako je nedavno odigrao četvrtfinale u Sinsinatiju, što je nagoveštavalo mogući povratak u formu, Rune nije uspeo da ponovi dobar rezultat na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ

Meč je započeo izjednačeno, s obojicom igrača koji su uspevali da zadrže svoj servis, do rezultata 2:2 u prvom setu. Rune je uspeo da spase dve brejk lopte, ali nakon toga je došlo do pada u njegovoj igri. Nakašima je osvojio četiri gema zaredom i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu, Amerikanac je nastavio seriju gemova i poveo sa 3:0. Rune je imao priliku da se vrati u meč, ali nije uspeo da iskoristi svoje šanse, dok je Nakašima nastavio sa dominantnom igrom i napravio još jedan brejk.

Treći set je bio najuzbudljiviji. Rune je počeo da igra bolje, ali i dalje je imao problema sa svojim servisom. Nakašima je imao nekoliko brejk lopti, ali ih nije uspeo iskoristiti sve do sedmog gema, kada je napravio odlučujući brejk i došao do pobede.

U narednoj rundi, Nakašima će se suočiti sa Arturom Kazoom.

Holger Rune bio je potencijalni protivnik Novaka Đokovića u polufinalu, što znači da je jedna mina manje na putu do titule.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar