Novak i Stefan Đoković
Foto: Starsport Srdjan Stevanovic

Iver ne pada daleko od klade.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je u petak bio nadigran u jednom poenu baš ozbiljno. Ipak, nije to bilo na meču protiv Stana Vavrinke 6:3, 6:1, 7:6(5), već na treningu nakon što je Stefan uzeo reket u ruke.

Naslednik šampiona je trening proveo igrajući tenis sa ostalom decom, a onda ga je tata pozvao da zajedno igraju tenis. U jednom trenutku je čak uspeo i da lobuje Noleta, a tata mu je sve vreme davao savete.

Čule su se poruke poput one da „sačeka da loptica padne još malo“ ili da se malo pomeri u tu stranu. Jedan lob je privukao pažnju mnogih.

PROČITAJTE JOŠ

„Goran se uvek šali da nam je to u krvi i da je Stefan to nasledio, kako neko izađe na mrežu ide lob u 99% slučajeva. Stefan je mene navukao sa drop šotom i onda me je lobovao. Šta da kažem… Zaista je ogromno zadovoljstvo što imam mogućnost da sa svojim sinom igram tenis“.

Jasno se vidi koliko Nole uživa u svakom trenutku provedenom sa sinom i porodicom generalno.

„Sve ostalo je suvišno, samo taj osećaj da sport kojem sam posvetio ceo život moj sin igra, i voli i želi da igra. Kad smo zajedno na terenu, nema lepšeg osećaja“, poručio je Đoković.

Stefan je na svakom treningu sa tatom, a povremeno i razmene po neku lopticu kada Novak ima nešto više vremena. Srpski teniser sledeći meč igra u nedelju protiv Huberta Hurkača, a satnica još uvek nije poznata.

Đoković je protiv Vavrinke i plasmanom u 4. kolo nastavio neverovatnu seriju trijumfa u Londonu. Ovo mu je bila 42. uzastopna pobeda na Centralnom terenu Vimbldona, poslednji poraz je doživeo od Endija Marija u finalu 2013. godine.

Takođe, srpski as sada ima zaredom ukupno 31 pobedu na Vimbldonu na bilo kom terenu i za slast poraza ne zna od 2017. kada je zbog povrede morao da preda meč Tomašu Berdihu.

Najduži niz pobeda na Vimbldonu ima Bjorn Borg, koji je svojevremeno upisao 41 uzastopni trijumf.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom na Vimbldonu