Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Tradicija na grend slem turnirima je da se u toku dve nedelje odvoji jedan dan kada će mediji imati priliku da se druže sa legendama tenisa i velikanima koji su ostavili trag na ovu igru, pa je tako bili i u Melburnu na početku druge nedelje Australijan opena.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Od turnira, do turnira, razlikuju se koncepti,a po prvi put je ove godine u Melburnu to predstavljeno u vidu konferencije gde su veterane ovog sporta stavili jednog do drugog.

PROČITAJTE JOŠ

To je sa jedne strane onemogućilo da se odrade uobičajeni intervjui „jedan na jedan“, ali je donelo i drugačije iskustvo jer su spontaao mogli da pričaju o različitim temamam i dobro se zabave.

Tako smo ove godine u Melburnu imali priliku da vidimo bivšu šampionku turnira Na Li, osvajačicu Rolan Garosa Ivu Majoli, dubl šampionku Kejsi Delakvu, kao i lokalnu heroinu Ališu Molik koja radi kao stručni konsultant.

Tu su bili i Tomi Has, legendarni Nemac koji je sada direktor turnira u Indijan Velsu, kao i Radek Štepanek, Markos Bagadatis kao i legendarni Tomas Johanson, jedan od najšokantnijih osvajač Austrlalijan opena i grend slemova uopšte, a sada deo švedskog padel saveza.

Bila je to prilika da se evociraju uspomene, priča o aktulenim stvarima u tenisu i iskusno izbegnu jeftini pokušaji da ih uvuku o teme o Saudijskoj Arabiji i suđenju Aleksandru Zverevu.

Brže bolje sam zauzeo mesto u prvom redu, na metar od njih, jer je to bila prilika da se nađem oči u oči sa nekim od ikona ovog sporta koje sam nekada mogao da gledam samo na televiziji.

I moram da priznam, jedna stvar me je oduševila. Neposrednost i opuštenost nekako je odudarala od sve one ozbiljnosti na koju sam navikao gledajući ih na ekranu.

Tako je Bagdatis prozivao Štepaneka zbog čuvene pobede u pet setova, poslovično ozbiljna Na Li uspela je u nekoliko navrata da nasmeje dvoranu,a sjajna Ališa Molik da izvuče „koleginicu“ novinarku iz Indije iz neprijatne situacije.

Ona je pokušala da od svih njih dobije mišljenje o igrama Sunmita Nagala indijskog tenisera, ali je sve zamalo ispalo prilično neprijatno, kada su se svi međusobno pogledali uz sleganje ramenima, jer ga niko nikada nije gledao, a nisam siguran ni da su svi i čuli za zvezdu indijskog tenisa.

Tada je uletela Molik koja je dala prilično iscrpan odgovor na osnovu jednog odgledang seta, pa je sve ispalo dobro na kraju.

View this post on Instagram

A post shared by Iva Majoli (@ivamajoli)

Ono što je posebno bilo zanimljivo jesu reakcije velikana na pitanja o Novaku Đokoviću.

„Mislim da će biti teško da iko svrgne Đokovića. Novak je favorit. Impresioniran sam Alkarazom, mogli bismo da vidimo njihov novi meč ovde. Siner je takođe prilično dobar, ali Novak je glavni favorit. Novak dobija mečeve i kada ne igra dobro, to je njegov najveći kvalitet“, rekao je Johanson.

I Radek Štepanek koji je imao priliku da radi sa Đokovićem imao je samo reči hvale. I to tako što je razuverio italijanske kolege o šansama Janika Sinera da se domogne pehara.

„Janik igra sjajno ne samo ovde, već u poslednjih godinu i po dana. Daren Kejhil radi izvanredan posao s njim, napreduje u svakom segmentu, bio je to dobar potez kada je on došao, uz ostatak tima“.

View this post on Instagram

A post shared by Alicia Molik (@alicia_molik)

Biće izvrsna borba sa Novakom ako dođe do nje. Siner dosad nije potrošio mnogo energije, rezervoar će mu biti pun, ali ovo je Novakova kuća i igra se na tri dobijena seta, što je ipak drugačije. Znam da Novak želi da odbrani svoju dnevnu sobu, ali biće to izvanredan meč ako do njega dođe“.

Ali, najveći utisak ostavili su izrazi lica svih legendi dok je Štepanek pričao o Novakovoj kući.

Izrazi lica, gestikulacije, divljenje i skoro da se moglo pročitati sa usana „ma ko bre da mu uzme pehar ovde“.

Bio je to svojevrsni naklon kralju Melburna i svedočanstvo njegovog vanserijskog dostignuća.

Možda ga mnogi i ne vole, ali poštovanje se više ne dovodi u pitanje.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar