Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Očekuje se spektakl.

Novak Đoković od 14.30 u polufinalu Vimbldona igra protiv Janika Sinera u borbi za svoje peto polufinale u nizu. Tim duelom se otvara program na Centralnom terenu, a posle njih će biti odigrano i drugo polufinale između Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva, a direktan prenos oba meča moćete pratiti na kanalu Sport klub 1.

PROČITAJTE JOŠ

I Đoković i Siner u imali poteškoća u prethodnom kolu i svoje rivale pobeđivali tek posle četiri seta. Novak je nadigrao Andreja Rubljova nakon preokreta, dok je Siner takođe eliminisao ruskog tenisera Romana Safijulina.

Sa jedne strane, Novak je u naletu i želi da nastavi niz nepobedivosti na travnatoj podlozi u Londonu i dodatno ureže svoje ime na stranice teniske istorije.

Đoković nije izgubio na Vimbldonu šest godina, a na centralnom terenu čak 10 godina i juri svoj osmi Vimbldon čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju pehara u Londonu.

Sa druge , osmi teniser planete želi „osvetu“ za prošlogodišnji duel kada je vodio sa 2:0, a onda je dozvolio veliki proekret Đokoviću koji je na kraju slavio sa 3:2 i osvojio turnir.

Siner je tada u četvrtfinalu dominirao u prva dva seta, da bi Đoković ipak napravio preokret.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar