Novak Đoković

Vreme je da se stavi tačka.

Novak Đoković nastaviće u ponedeljak, oko 16 časova, meč osmine finala Vimbldona sa Poljakom Hubertom Hurkačem, a direktan prenos možete gledati na kanalu Sport klub 1.

Meč je prekinu zbog policijskog časa posle dva odigrana seta, koje je dobio Đoković u taj brejkovima sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 8:6. Poljak je vodio 6:3 i imao je tri set lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji pet uzastopnih poena i da prvi set dobije rezultatom 8:6.

Srpski teniser je stigao do 13. uzastopno dobijenih taj-brejkova na grend slem turnirima. Đoković je prestigao legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa, koji je 1994. godine imao 12 dobijenih taj-brejkova u nizu.

Đoković i Hurkač su ušla sigurno u drugi set, Đoković je prvu priliku za brejk imao u četvrtom gemu, ali je Hurkač jakim servisima uspeo da osvoji gem.

Srpski teniser je u osmom gemu pri vođstvu od 4:3 imao četiri prilike za brejk, ali je Hurkač dobrim servisima stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 8:6.

Organizatori su potom odlučili da prekinu meč, koji će biti nastavljen u ponedeljak, kao drugi susret dana na Centralnom terenu posle duela između Kazahstanke Elene Ribakine i Beatriz Hadad Maje iz Brazila koji počinje od 14.30.

Ovoga puta su organizatori ispoštovali Đokovića i nisu ga ostavili za kraj da bi se ponovo rizikovao prekid meča.

BONUS VIDEO Poen koji je odlučio prvi set, Novak ne može da izgubi taj-brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar