Foto: Nova.rs

Najbogatija sprkinja na svetu uz Đokovića.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak Đoković je lako savladao Bornu Goja u osmini finala US Opena i nastavio pohod ka tituli u Njujorku. Srpski as je bio bolji u tri seta rezultatom 6:2, 7:5, 6:4 i zakazao okršaj sa domaćom nadom Tejlorom Fricom.

Nakon borve sa Laslom Đereom u pet setova, Đoković nije ništa prepuštao slučaju, a na ovom susretu je imao i posebnu podršku u svom boksu.

PROČITAJTE JOŠ

Bodrila ga je Rebeka Mekdonald, koja je rođena kao Ubavka Mitić.

Poslednjih godina je žena koju mediji zovu „najbogatija Srpkinja“ bila u žiži javnosti i jer je pomagala Novaku Đokoviću kad je bilo teško.

Novak i Vasek Pospišil su pre tri godine pokrenuli PTPA, tenisku organizaciju koja štiti prava nižerangiranih tenisera, a Rebeka je bila jedna od onih osoba koje su podržale PTPA.

Imenovana je za člana Savetodavnog odbora, a iza sebe ima brojna zvanja i priznanja. Od toga da je šest puta uzastopno bila kanadska biznismenka godine, pa do toga da je donirala milione dolara za borbu protiv artritisa sa kojim je i sama vodila borbu.

Ona je i ranije bila je u Novakovoj loži tokom njegovog meča trećeg kola US opena 2021. kada je Novak igrao protiv Keija Nišikorija i pokušavao da se domogne do „kalendarskog slema“. U tom pokušaju je zaustavljen u finalu od Danila Medvedeva.

Foto: Nova.rs

Rebeka je napravila imperiju „preko bare“, gde je otišla sa 22 godine i pokrenula poslovno carstvo koje danas nosi ime „Just Energy Group“.

Živi u Torontu, ali je u više navrata dolazila u zemlju gde je rođena 1953. godine. Nisu joj svi poduhvati u poslovnom svetu bili berićetni.

Nova deregulacija u industriji prirodnog plina u Ontariju podstakla ju je da 1986. godine pokrene EMI. Prva kompanija koju je osnovala počela je da gubi profit, a na to je uticao pad cena goriva.

Još 1989. godine, Rebeka je osnovala „Energy Marketing Inc“, 1995. „Atlantic Power“, a zbog poslovnih poduhvata nazivali su je „srpskom kraljicom nafte i gasa“, jer se njeno bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara.

Uspesi su došli vremenom i njeno bogatstvo se procenjuje na dve milijarde dolara. Kaže da je „otišla u Kanadu kao devojčica Ubavka i tamo postala Rebeka Mekdonald“.

Foto: Nova.rs

„Svi su mi rekli da nemam nikakve šanse jer to žene ne rade u Kanadi. Ni u porodici nisam imala podršku. U biznis sam ušla jer je moj pokojni muž rekao da ne mogu da uspem. Ja sam jako tvrdoglava, imamo mi svoj inat. To sam uradila da mu pokažem da je moguće. Vrlo malo sam znala o biznisu ali vremenom sam naučila, vrata sam vrlo teško otvarala ali prednost je moja bila ta što sam ovde odrasla“, pričala je svojevremeno za TV Hram.

Novak se prethodnih dana „mimoišao“ sa Rebekom, pošto je neko vreme proveo u Beogradu, ali je bio i u Portugalu i u Crnoj Gori, pre nego što će put Londona otputovati da bi pokušao da osvoji peti uzastopni Vimbldon.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar