Novak Đoković
Foto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Janik Siner i Novak Đoković odigrali su do sada osam međusobnih mečeva, a rezultat je trenutno 4-4, iako je Italijan slavio na poslednja tri.

Razlika u godinama između dva tenisera je 14, a tek u poslednjih godinu dana Siner je pokazao zašto je ozbiljan kandidat da postane legenda „belog sporta“ i to veoma slična Novaku. Iako je Janik i dalje daleko od Đokovića po uspesima, u 2024. godini napravio je sjajne rezultate, osvojio je dva grend slema, postao ubedljivo prvi na ATP listi, a nedavno je trijumfovao i na Mastersu u Šangaju, gde je u finalu savladao Srbina sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner ponovo nije dozvolio Novaku niti jednu brejk loptu u meču, kako je bilo i u Australiji početkom godine u polufinalu, kada je Italijan slavio sa 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

Zapravo, poslednji put kada je Novak imao brejk priliku protiv Sinera bilo je u Dejvis kupu prošle godine, kada je Janik slavio nakon tri seta sa 6:2, 2:6, 7:5.

Upravo u tom meču u Dejvis kupu desilo se nešto što je malo ko očekivao. Novak je propustio tri brejk, ujedno i meč lopte u trećem setu, pri vođstvu od 5:4. Siner je tada uspeo da se izvuče, zatim oduzme servis rivalu i onda zatvori meč u narednom gemu, kada je iskoristio svoju prvu meč loptu.

Đoković od tada nije imao brejk priliku protiv Sinera, tako da sigurno pamti taj težak poraz u Dejvis kupu. Da situacija po Novaka bude još teža, da je tada slavio protiv Sinera u Dejvis kupu, poslao bi Srbiju u finale, a umesto toga Janik je svom timu doneo bod u singlu, a onda i u dublu, kada su „pali“ Đoković i Kecmanović.

Italijani su kasnije osvojili titulu, dok Đoković i dalje ima problema sa Sinerom, koji mu je uz Karlosa Alkaraza ubedljivo najveći rival u ovom trenutku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar