EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Zaista neobično

Endi Mari prošao je u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Rajanom Penistonom (3:0), a u svom boksu imao je posebnu podršku.

PROČITAJTE JOŠ

Nazanin Zagari-Retklif, britansko-iranska državljanka, bila je posebna gošća Marija, a po njenoj životnoj priči može da se snimi film.

Naime, ona je provela šest godina u iranskom zatvoru zbog optužbi za špijunažu, a na slobodu je puštena tek prošle godine.

Nazanin je sve vreme negirala optužbe, a izjavila je da joj je gledanje Vimbldona 2016. godine, kada je Mari podigao titulu, donelo retku radost u zatvoru.

„Želeo sam da je pozovem da dođe i gleda tenis u potpuno drugačijim okolnostima. Drago mi je da je uspela. Pričali smo i posle meča, prvi put je bila ovde na Vimbldonu“, rekao je Endi Mari.

Nazanin je na Vimbldonu sedela u kraljevskoj loži iza princeze od Velsa i osmostrukog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

Zagari-Retklif je mesecima bila u samici, a kad su 2016. iranski tamničari odobrili da gleda teniske mečeve na Vimbldonu, kaže da je na trenutak „osetila da je blizu kuće“.

View this post on Instagram

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar