Foto: Dušan Marković Nova.rs

Veća euforija na treningu nego na mnogim mečevima.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Gde je Novak, tu je i armija srpskih navijača, ali ne samo njih. Veliki broj pretežno Azijata među kojima dominiraju Japanci redovno ga prate, a mnogi od njih su došli sa namerom da se fotografišu sa najvećim.

Tu je bila i ekipa vernih navijača koji već godinama prate Đokovića ovde u Australiji, a bilo je i veoma kreativnih majica podrške.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je na jednoj bila koza (GOAT) u bojama srpske zastave, a pozadi ime Novak Đoković, ali su u prvim redovima bili njegovi fanovi iz Azije.

Gotovo je bilo nemoguće priđi ogradi terena od dece azijskog porekla koji su na terenu broj 16 strpljivo čekale sa namerom da se slikaju.

Ipak, to se nije desilo, jer je došlo do iznenađujuće promene.

Foto: Dušan Marković/Nova.rs

Momak rodom sa prostora bivše Jugoslavije koji radi u obezbeđenju otkrio nam je da je trening otkazan i da će biti na Rod Lejver areni.

Usledila je jurnjava, ali ga nije bilo ni tamo jer je trening kasnio, pa je bilo pitanje i da li će ga uopšte biti.

Foto: Dušan Marković Nova.rs

Novak se nešto kasnije samo pojavio i sa momkom koji je oponašao Popirina krenuo da razmenjuje udarce sa željom da se što bolje pripremi.

Tri detalja su bila upečatljiva.

Đoković je najviše insistirao na vežbanju riterna i davao je instrukcije momku preko puta šta da mu servira i nekoliko puta se vraćao na to tokom treninga koji je trajao skoro 40 minuta.

Pored toga, odradio je i sesiju izlazaka na mrežu što je indicija da će pokušavati da skrati poene i daproba da meč što pre završi bez nepotrebnog gubljenja vremena.

Novak Đoković Australijan open 2024
Foto: Dušan Marković/Nova.rs.

Razlog za to je činjenica da mu je nos i dalje zapušen jer ga je u par navrata brisao rukom, a u jednom momentu se čulo i krkljanje.

Ipak, uprkos tome delovao je smireno i skoncentrisano i osim kraće rasprave sa Ivaniševićem bio je vrlo dobro raspoložen, a na kraju treninga grupi Japanaca je podelio autograme.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar