Rodžer Federer Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

O najvećim rivalima samo lepe reči

Legendarni Rodžer Federer govorio je o svojim najvećim rivalima, Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću, koji su i dalje aktivni teniseri, za razliku od Švajcarca.

Posle gotovo godinu dana, Rafa će se na teren vratiti u Australiji.

„Nadam se da će Rafa da se vrati veoma jak sledeće godine. Nadam se da Novak može da nastavi da igra koliko god želi, jer je zaista dobro za tenis da su ovi momci još uvek u igri“, rekao je Federer u intervju za „CGTN Sports Scene“.

PROČITAJTE JOŠ:

Federer je tokom karijere 50 puta igrao protiv Novaka Đokovića (27 – 23 za Srbina) i 40 puta protiv Rafaela Nadala (24- 16 za Španca).

„O njima mogu reći samo najbolje. Bilo je fantastično deliti sud sa njima toliko godina. Osećao sam se veoma srećnim i zahvalnim što sam igrao protiv svakog od njih skoro 40 ili 50 puta, tako da imam mnogo sećanja na sjajne trenutke, velike bitke.”

Federer se penzionisao prošle godine u septembru.

Inače, Novak je nedavno u intervju istakao da nikada nije mogao da bude prijatelj sa Nadalom i Federerom.

Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

„Voleo bih, zaista bih voleo da budem prijatelj sa njima. Mislim, znam da se sigurno nismo slagali tako dobro tokom naših karijera van terena. Nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i jako je teško da kao takmičari budemo bliski i delimo između sebe neke stvari kao što su detalji o ličnom životu, to kako se osećamo… Jer to može da se iskoristi protiv tebe kasnije“, iskreno je odgovorio Đoković.

Potom je objasnio i da poštovanja ima mnogo, pa su jedni drugima čestitali na nekim od najvećih uspeha, prelazeći preko sopstvenog ega.

„Ipak, mi smo delili pozornicu toliko godina i ja mislim da tu postoji najveće moguće poštovanje. Makar sa moje strane prema njima. Tako da se nadam da jednom kada zavese padnu postanemo prijatelji. Da ćemo moći da sednemo i da se prisećamo uspomena. Mislim da bi to bilo fantastično“, rekao je Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar