Foto: Ervin Monn / imago sportfotodienst / Profimedia
Foto: Ervin Monn / imago sportfotodienst / Profimedia

Francuski mediji kritikovali su Rodžera Federera zbog toga što brend "On", koji je delom u vlasništvu slavnog bivšeg tenisera, od kupaca zahteva previsoku cenu nakon što svoje proizvode izrađuje u Vijatnamu.

„Le Mond“ kritikuje poslovnu praksu Rodžera Federera i optužuje ga za pohlepu.

Pročitajte još

Naime, Federerova kompanija proizvode izrađuje u Vijetnamu, a u onlajn prodavnici kupci mogu da nabave patike „Cloudtilt Loeve“ za 470 evra, dok je njihova proizvodna cena svega oko 22 evra.

U objavljenom članku osuđuje se njegov brend. U kritikama teniske zvezde, francuski dnevnik se poziva na članak portala „K-Tipp“ od sredine januara ove godine, čija je tema bila visoke cene proizvoda brenda „On“.

„Njihovi postupci su u suprotnosti sa moralnim stavovima kompanije, koja u svojim izjavama ističe plemenite vrednosti, ljudska prava i društveni uticaj. Međutim, krojačice u Vijetnamu ne osećaju ništa od toga. Šta je sa činjenicom da se u medijima pojavljuju skromno, kada je njihovo rukovodstvo samo 2021. godine dobilo nagrade od skoro 18 miliona evra po osobi“, napisao je švajcarski dnevnik NZZ, koji je u svom članku citirao i „Le Mond“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare