Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Velika pobeda Italijana.

Foto: Nova.rs

Janik Siner, italijanski teniser, plasirao se u svoje prvo polufinale grend slem turnira u karijeri, pošto je u četvrtfinalu Vimbldona bio bolji od Romana Safjulina iz Rusije sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Siner je dominantno otvorio meč, prvi set dobio nakon brejka u devetom gemu, pritom dopustivši Safjulinu samo jedan poen u poslednja tri gema. U drugom je lako stigao o 3:1 i činilo se bio na putu da dođe do laganih 3:0, ali je umesto laganog privođenja meča kraju Rus odgovorio serijom i od 3:1 za Sinera došao do 6:3, vezavši dva brejka.

No, u trećem setu Siner nije dopustio ni trenutak nade rivalu, pa je u svakom servis gemu protivnika bio u situaciji da oduzme servis rivalu, a dva puta je to i uspeo za 6:2, a nakon što je sprečio Safjulina da mu oduzme servis na samom početku četvrtog seta, Siner je zaigrao kao u transu, i od 2:2 vezao četiri gema za 3:1.

Siner će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković – Andrej Rubljov. Protiv Novaka je dosad odigrao dva meča, i oba puta je poražen – poslednji put upravo na Vimbldonu 2022. godine, kada je Novak sa 3:2 slavio u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar