Endi Mari
Foto: Simon West / Actionplus / Profimedia

Odlazak velikana je na kraju prošao previše tiho u Srbiji. Teniska javnost je zaokupirana pitanje šta se dešava sa Novakom Đokovićem, a legendarni Škot je otišao u penziju na svoj način. Duhovitim komentarom.

Foto: Nova.rs

Endi Mari je jedan od najvećih tenisera 21. veka jedini čovek koji je uspeo da barem u jednom trenutku načini od „Velike trojke“ – „Veliku četvorku“.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan je od 29 igrača u istoriji koji su stigli do prvog mesta ATP liste i samo to bi mu obezbedilo mesto u Kući slavnih. Ipak, pozicija na listi je bila samo posledica maestralnih partija i osvajanja turnira.

Odlučio je da kaže „zbogom“ tenisu, iz sopstvenog tela je izvukao i više od maksimuma jer je jedini igrač koji je uspeo da uradi tako komplikovanu operaciju kuka i da se vrati na vrhunski nivo.

“Soccerbet iz Pariza”

Strahovalo se da bi i pre tri godine mogao da završi karijeru, ali je uspeo da izvuče sve iz sebe.

Za kraj je odlučio da uradi ono što je radio tokom čitavog života najbolje bez ikakve dileme. Da se našali. Njegovu rečenicu je videlo već 18 miliona ljudi i to najbolje govori kako su se svi slatko nasmejali.

Mari je završio karijeru i poručio.

„Ionako mi se nikada nije ni sviđao tenis“, poručio je duhoviti Škot što je i proglašeno za foru godine.

Endi Mari je najuspšeniji teniser olimpijac za dve zlatne medalje, osvojio je tri grend slem titule (dva Vimbldona), stigao je do 11 grend slem finala, uzeo je 14 masters titula, upisao je 29 pobeda protiv „Velike trojke“, proveo je 41 sedmicu na vrhu sveta, stigao do ukupno 46 titula u karijeri.

Na 1.001 singl meču je upisao 739 pobeda i čak 105 pobeda nad Top 10 igračima.

Impresivan rezime.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar