EPA-EFE/SARAH YENESEL

Elena Ribakina, teniserka koja nastupa pod zastavom Kazahstana, oborila je jedan negativni rekord ove godine.

Naime, Ribakina se u četvrtak povukla sa US Opena, navodno zbog povrede, a to je bilo njeno osmo odustajanje od turnira ove godine.

„Moram da slušam svoje telo i nadam se da će ostatak sezone dobro proći“, rekla je Ribakina nakon povlačenja sa US Opena.

Pre ovog slučaja, Ribakina je zbog povreda i bolesti morala da se povuče iz Toronta, sa Olimpijskih igara, iz Istburna, Berlina, Rima, Indijan Velsa i Dubaija. Zanimljivo da su samo tri povlačenja bila tokom turnira – US Open, Berlin i Dubai.

PROČITAJTE JOŠ:

Rene Stabs, nekada prva teniserka sveta u dublu, reagovala je na ove vesti.

„Mora da se ovde nešto dešava. Neću da špekulišem, ali to je veoma neobična situacija. Osam povlačenja u jednoj godini! Povreda za koju niko ne zna na US Openu… Mislim da tu ima još nešto“, istakla je Stabs.

Uverena je da neka pozadina postoji.

„Godinama je viđam na Turu, ona je sjajna osoba i dobro znam kako izgleda kada je srećna, zdrava i dobro igra. Kada je u formi ona je možda i najbolja na svetu na ovoj podlozi, ali mislim da se njoj događa nešto što mi ne znamo. To je tužno i užasno.“

Ono što sada mnogi povezuju sa ovim slučajem jeste odnos Ribakine i njenog bivšeg trenera Stefana Vukova. Naime, oni su se nedavno rastali, a pojedini izvori navode da je Hrvat skinut sa liste trenera, samo je pitanje zbog čega (ako je istina, u pitanju je verovatno suspenzija).

Baš nije imala sreće Kazahstanka ove godine, ali je i dalje četvrta na svetu, videćemo da li će na toj poziciji ostati i posle US Opena.

Ispred nje na WTA listi su Švjontek, Sabalenka i Gof, dok iza prete Paolini, Pegula, Dženg…

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Elena Rybakina 🐠 (@lenarybakina)

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Elena Rybakina 🐠 (@lenarybakina)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar