Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Džimi Konors, i dalje najtrofejniji teniser ikada, govorio je o nastavku karijere Novaka Đokovića, koji je ne tako davno napunio 37 godina.

Đoković ove sezone nije uspeo da se domogne niti jedne titule (sem zlata na Olimpijskim igrama), igrao je nedavno finale Mastersa u Šangaju, a verovatno ćemo ga na terenu videti tek početkom 2025. godine.

„Teško je reći da mu je pala motivacija jer radi sve tokom dana kako bi bio što bolji. S njegovim treninzima i ishranom, sve u njegovom danu je usredsređeno na tenis i da bude onoliko dobar koliko može. Starenje je starenje. Imaš dosta mladih momaka koji vide da možda nije ono što je bio“, počeo je Konors priču.

PROČITAJTE JOŠ:

Evidentno da Novak u 2024. nije bio na svom maksimumu, sem na Olimpijskim igrama, gde je bio fenomenalan.

„Đoković ne igra na onom nivou na koji su navikli drugi igrači, što im daje na samopouzdanju. Ali, moram da kažem da mi se sviđa njegov stil. Udara lopticu nešto ranije, ima agresivan ritern. Ne bih ga odmah otpisao. Ima smelost, ima intezitet. Fizički je spreman“, rekao je čuveni Amerikanac u podkastu „Prednost, Konors“.

Uporedio ga je sa Rafaelom Nadalom, koji je kraj karijere objavio tek nakon što je postalo jasno da ne može da se takmiči na najviše nivou.

„Kao Nadal je. Neće izaći na teren ako nije spreman da igra“, dodao je Konors.

PROČITAJTE JOŠ:

Janik Siner i Karlos Alkaraz su evidentno iskočili u prvi plan u poslednje dve godine, ali Đoković se i dalje ne predaje.

„Razgovaramo o Sineru i Alkarazu, ali jedini način na koji će on reći da je vreme da ode je ako i neki od onih drugih momaka počnu da se pojačavaju.“

Džimi Konors je u karijeri osvojio 109 titula, izjavio je da bi verovatno trenirao Đokovića, koji je trenutno na 99 osvojenih trofeja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar