Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Mladi nemački teniser, Džastin Engel, ima poruku za Novaka Đokovića, najboljeg srpskog tenisera i trenutno četvrtog igrača sveta.

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće poslednji put, kada su u pitanju zvanični mečevi, jer je Španac otkrio da će otići u penziju u novembru, a Engel se nada da Srbin neće krenuti njegovim stopama.

Engel je prvi igrač rođen 2007. godine koji je pobedio na jednom meču na ATP turu.  Bio je bolji od Kolmana Vonga u Almatiju (7:5, 6:4) i voleo bi da zaigra protiv Đokovića, koji mu je uzor.

„Nadam se da se neće povući kao Rafa. Nadam se da će još uvek igrati, kad budem ja tu. Bilo bi to tako lepo. Kupio sam njegovu knjigu o ishrani, želim da radim kao on“, rekao je Nemac, kako prenosi britanski „Ekspres“.

Istorijski okršaj Đokovića i Nadala na Slemu šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, igraće se u subotu od 17.30.

Pročitajte još

Dvojica legendarnih tenisera igraće u meču za treće mesto, pošto su obojica poraženi u polufinalu, do kog su imali direktan plasman kao dve najveće zvezde.

Novak je izgubio od Janika Sinera, prvog tenisera sveta, na ovom egzibicionom turniru rezultatom 6:2, 6:7, 6:4. Nakon toga, Nadal je poražen od Karlosa Alkaraza, drugog igrača sveta, sa 6:3, 6:3.

Đoković i Nadal do sada su igrali 60 puta i njihovo rivalvstvo smatra se najvećim u istoriji tenisa. Novak vodi u pobedama sa 31:29.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar