Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković je uspeo da se plasira u finale mastersa u Šangaju (po šesti put u karijeri) i to tako što je srušio Tejlora Frica sa 6:4, 7:6(6). Ipak, tu nema nameru da se zaustavi.

Pojasnio je koliko mu znači da na ovakav način izvuče pobede protiv igrača koji je nedavno igrao finale US Opena. To mu daje mnogo samopouzdanja.

Ipak, zabrinuo je pričom o problemima koje ima.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek mnogo izvuče, ovakve bitke pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere… Moram da se oporavim, imam tu i tamo probleme fizičike prirode na terenu (povreda leđa na terenu), to sam uvek uspeo da prebrodim. On je u formi, igra tenis života, igra dobro na ovoj podlozi, servira sjajno i znao sam da je to bio veliki test. Jako mi je drago što sam završio u dva seta, nisam hteo u treći“, iskren je bio Đoković.

Osvrnuo se i na to koliko mu znači da igra protiv ovakvih igrača i najavio napad na jubilarnu 100. titulu.

„Došao sam u Šangaj posle pet godina, mesto gde sam uvek imao mnogo uspeha. Uvek sam imao sjajne predstave, podrška koju imam ovde je sjajna. Iz toga dobijam energiju, došao sam sa vizijom ili željom da dođem do finala i da potražim 100. titulu. Imaću priliku protiv najboljeg na svetu videćemo šta će da se desi.“

Novak Đoković protiv Tejlora Frica
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Istakao je koliko su ovakvi mečevi specifični.

„Ovakve borbe su uvek iscrpljujuće, uzimaju energiju, ali daju samopouzdanje kada pobeđujete ovakve protivnike. Okrećem se duelu protiv Sinera koji je najbolji ove godine, definitivino je favorit, ali volim da igram u Kini i imam fantastičnu podršku ovde“, završio je Đoković.

Srpski as je četiri puta osvojio titulu u Šangaju, igrao je pet finala, ali je poslednja dva duela izgubio od Janika Sinera. Upravo zbog toga će imati dodatni motiv u nedelju od 10.30 protiv italijanskog tenisera.

BONUS VIDEO Fantastičan udarac Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare