Foto: Matthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković operisao je koleno u Parizu, odmah nakon što se povukao sa Rolan Garosa.

Novak je tamo pobedio Fransiska Serundola u pet setova osmine finala, prošao je među osam najboljih, ali zbog povrede meniskusa, nije mogao na megdan Kasperu Rudu.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto toga je otišao u posebnu kliniku Ramze Sante, gde je brzo operisan i sanirana mu je povreda. Nova.rs je obišla tu kliniku u kojoj ovakav zahvat košta između 10 i 15 hiljada evra, mada je poznato da traje veoma kratko.

Taj detalj iznose francuski mediji, koji su se pozabavili Đokovićevom povredom zarađenom na meču sa Serundolom kada mu je koleno povređeno zbog stanja šljake na Rolan Garosu i nezgodnog pokreta.

L’Ekip pod oznakom „ekskluzivno“, navodi da je Đokovićevu operaciju izvršio doktor Antoan Gerometa, koji je artroskopiju izvršio za petnaestak minuta.

Ono što je zanimljivije jeste činjenica da se Novak za preporuku obratio Nikoli Karabatiću, rođenom Nišliji na čijoj je oproštajnoj utakmici u dresu Pari Sen Žermena bio samo dan pre nego što je osetio povredu zbog koje je morao da se povuče.

Karabatić je imao pozitivno iskustvo sa spomenutim lekarom zbog čega je kod njega otišao i najbolji teniser svih vremena koji će biti u cajtnotu da se spremi za Olimpijske igre u Parizu.

S obzirom na to da otprilike tri do četiri nedelje traje oporavak od ovog tipa povrede i bar još nekoliko nedelja treniranja da se uđe u formu, kraj jula deluje poprilično blizu.

BONUS VIDEO: Hirurg ortopedije Nemanja Slavković o povredi Novaka Đokovića na Rolan Garosu u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare