Novak Đoković Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale US Opena pobedom nad Benom Šeltonom u tri seta, 6:3, 6:2 i 7:6 (4) posle dva sata i 40 minuta tenisa.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak je blistao, a Šelton se raspadao u prva dva seta, u trećem je Đoković napravio brejk i imao je 4:2. Prosuo je sve to svojim greškama, Šeltona je vratio u život i Ben je imao i set loptu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije je iskoristio, Đoković je u drami uspeo nekako da se izvuče i bez izgubljenog seta ode na megdan Danilu Medvedevu ili Karlosu Alkarazu.

„Hvala publici na atmosferi, bili ste sjajni. Ovo su stvari koje me i dalje insipirišu, da ustanem ujutru i da radim protiv mladih momaka. Znao sam da ću igrati protiv američkih tenisera, pokušao sam da budem miran, išlo je sve kako treba, a onda je napravio brejk. Ovo je atmosfera u kojoj svi želimo da igramo“, počeo je Đoković posle meča.

Navodi i nekoliko kvaliteta koji su mu doneli ovoliko uspeha i šansu da poveća rekord po broju grend slemova.

„Disciplina je sve, kombinacija disciplina, šta raditi, koji su ti ciljevi, blagosloven sam da igram toliko dugo i da sam mnogo ostvario, ali imam utisak da mogu još nešto. Mnogo sam srećan što sam u novom grend slem finalu“, kaže Novak.

U prva dva seta je sve išlo kao po loju, u trećem se iskomplikovalo, a takvih padova Novak neće smeti sebi da priušti protiv Medvedeva ili Alkaraza.

„Očekujem najteži meč na turniru bez obzira ko bude u finalu, odlično su igrači u sjajnoj gormi. Medvedev me je pobedio pre dve godine, ono što je Karlos uradio za svoje godine je fantastično, to je neverovatno. Biće to dobar meč uz kokice i neko dobro piće“, završio je srpski as.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar