Foto: EPA-EFE/STR

Novak Đoković je odlučio da središnju sedmicu oktobra provede u Rijadu na egzibicionom turniru "Slem šest kraljeva" i to bi ubrzo moglo da se odrazi i na njegovo mesto u ATP trci.

Više nema dileme koju trojicu tenisera ćemo zasigurno gledati na Završnom mastersu u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Janik Siner je prvi čekirao tu kartu, zatim je to uradio Karlos Alkaraz, a od ove sedmice je na spisku putnika i Aleksander Zverev. Danil Medvedev će to učiniti sledećeg ponedeljka jer mu je dovoljno samo 10 bodova, tačnije da se pojavi na bilo kom turniru.

Ipak, ostaje pitanje ko će biti u Top 8 u ATP trci na kraju godine i boriti se za trofej u Italiji, ali i potencijalno 1.500 bodova (Srbin je prošle godine pokupio 1.300).

Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Za četiri preostala mesta konkuriše čak osam tenisera, a Đoković je sa 3.910 bodova trenutno na šestoj poziciji. Do početka turnira (10. novembar) mora da ostane u najboljih osam, a to deluje nerealno u ovom momentu ukoliko ne zaigra ni na mastersu u Parizu, ni na Belgrade openu koji je na programu na početku novembra od 2. do 9.

Rud trenutno ima 3.845 bodova i može da dođe titulom u Bazelu do 4.345, a samo dve pobede ga dele od toga da preskoči Novaka na listi.

Slična je situacija sa Andrejom Rubljovim koji ima 3.620, a titulom bi stigao do 4.120.

Tu je i Aleks de Minor sa 3.355, te Tomi Pol sa 3.135, Grigor Dimitrov je na 3.100, dok je Stefanos Cicipas najmanje verovatan da „upadne“ sa 2.875.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare