AP Photo/Andrew Medichini

Već ima novi cilj kome stremi

Srpski teniser Novak Đoković obratio se novinarima i javonsti na konferencije za medije nakon što je ispao u četvrtfinalu turnira u Rimu.

Bolji od Srbin bio je Holger Rune sa 2:1 u setovima, a Novak je najpre pričao o uzrocima svog poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Spori uslovi, ovo je verovatno najhladniji turnir. Mnogo kiše, bilo je teško poslati loptu iza njega. On je jako talentovan i dinamičan, bio je bolji, predobar za mene danas tokom većeg dela meča. Loše sam počeo treći set, tu se meč prelomio. Sačuvao je nerve i zaslužio da pobedi“, rekao je Novak.

Na pitanje da li je i dalje motivisan za Rolan Garos odgovorio je kratko i jasno uz blagi osmeh.

„Da“.

Nije imao savete za Runea, koji jeste mlad, ali ga je već dvaput dobijao na mastersima.

„Pitajte njega za svavete. Dobio me je dvaput. Ja nemam savete za njega“.

Sada slede pripreme za Rolan Garos.

„Treniraću i biću spreman za najvažniji turnir za mene na šljaci. Radujem se da radim na raznim aspektima igre i mog tela i nadam se da ću biti na 100 odsto. Uvek sam voleo svoje šanse na grend slemovima. Videćemo kako će da prođe“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Da li će ovogodišnji Rolan Garos biti najotvoreniji do sada?

„Zavisi da li će Nadal igrati. Alkaraz, Rune, ti momci su odmah tu u konkureniciji, najveći favoriti za titulu“.

Upitan je i o novoj generaciji i njihovim uspesima.

„Novi igrači su tu, nova generacija. Alkaraz je broj jedan, igra izvanredan tenis, to je dobro za naš sport, da imamo nova lica. Govorimo godinama da moramo da čekamo trenutak kada će biti smena generacija. Pokušavam da se održavam tu, vrlo sam srećam sa karijerom do sada i imam glad da idem napred. Videćemo koliko ću daleko ići“.

O potencijalnom stavljanju krova na terene zbog kiše.

„Uvek je to debata za svaki turnir. Ne znam da li mogu da naprave takvu investiciju, potrebne su dozvole, ne znam kakva je situacija. Sada je konstantno kiša, to je jedna od onih godina koje morate da prihvatiti, tako nije bilo pre“.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Nije želeo mnogo da priča o gašenju kluba u Beogradu i vraćanju terena gradu.

„Zvanično saopštenje će izaći uskoro, sve ćete videti u njemu.“

Prekid meča ga nije mnogo poremetio.

„Ima tu milion detalja, možda nije momenat da se priča o tome. Da ne ispadne da tražim izgovore. Bolji je igrač bio danas, imao sam fizičkih poteškoća u prvom setu. Uspeo sam nekako da pronađen neki zadovoljavajući nivo igre, publika me digla, uvek je to slučaj u Rimu, hvala im iz srca. Uhvatio sam zalet, kiša je prekinula. Nije to prvi put u životu, nekad odbro utiče, nekad ne. Bolje se snašao i pobedio“.

Rune je već dva puta dobijao Novaka, pa je pitanje šta zapravo u njegovoj igri ne odgovara Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igra jako brzo. Nepredvidivost. Kompletan je igrač. Kad uhvati zalet ne možes da ga zaustavis nekoliko gemova. Igra vinere i sa servis gemovima i sa riternima. Veoma je dinamičan i eksplozivan i nema mnogo iskustva. Već stiče iskustvo, ali dobro, grend slemovi su drugačiji. Tamo osećam da imam veće šanse protiv svih.

Planovi pred Pariz su jasni.

„Pripremaću se. Uzimam nekoliko dana da iscelim telo i teskobe fizičke da rešim. Onda idu treninizu, biću u Parizu, biću tamo danima. Tamo je sve drugačije. To je grend slem. Već mesecima pričam i to mi je na umu. To mi je najveći cilj. Nadam se da ću u Pariz doći spreman i da ću kako prolazi turnir podizati nivo igre“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare