Rodžer Federer, Novak Đoković
Rodžer Federer, Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Lejver kup je objavio čitavu listu učesnika za turnir koji će se 20. do 22. septembra održati u Berlinu, a na njoj i defitivno nema Novaka Đokovića.

Ideja ovog egzibicionog turnira koji traje tokom jednog vikenda u septembru (jedne godine se održava u Evropi, druge u ostatku sveta) jeste da se okupe najbolji igrači današnjice i da Tim sveta i Tim Evrope odmere snage.

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta će Evropu predstavljati Kasper Rud, najbolji norveški teniser u istoriji, i Stefanos Cicipas, najbolji grčki as ikada, koji su tako zaokružili tim koji predvode Karlos Alkaraz, Aleksander Zverev, Danill Medvedev i Rafeal Nadal. Kao kapiten je i ove godine tu Bjorn Borg (naslediće ga Janik Noa od sledeće godine).

Sa druge strane je Džon Mekinro (naslediće ga Andre Agasi) je kao kapiten tima sveta izabrao do sada Aleksa de Minora, Tejlora Frica, Tomija Pola i Bena Šeltona.

View this post on Instagram

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

Ovaj turnir je potekao od ideje Rodžera Federera da učini nešto u čast Roda Lejvera, ali i da  u tenisu postoji još jedno timsko takmičenje.

Do sada je Đoković na njemu učestvovao dva puta, a poslednji put 2022. godine kada je bio na oproštaju Švajcarca od tenisa.

U ovom trenutku nije poznato da li je Đoković odbio da se pojavi na ovoj egzibiciji, što i nije preterano iznenađenje jer se US Open završava 9. septembra i ukoliko bude u finalu želeće da se dodatno odmori. A i možda će imati druge obaveze u tom trenutku.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare