Novak Đoković na Rolan Garosu 2023. godine Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prvi reket planete Novak Đoković opisao je kako je u svojoj glavi doživeo finale Rolan Garosa prošle godine.

Na njemu je oborio rekord Rafaela Nadala po broju titula na grend slem turnirima, a reklo bi se da čovek koji je osvojio sve u svetu sporta što je mogao, više nema kome da se dokazuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, jedan skorašnji intervju za Laureus, pokazuje da čak i rekorder kakav je Đoković ipak ima ono u čemu traži motivaciju i sa 37 godina i 98 titula.

Prisetio se Novak ko ga je sve od prijatelja gledao u finalu protiv Kaspera Ruda kada je sa 7:6 (1), 6:3 i 7:5 uzeo titulu.

„Činjenica da sam na tribinama imao uz sebe neke sportske i fudbalske legende, poput Toma Brejdija, Kilijana Mbapea, Zlatan Ibrahimović, moj dragi prijatelj je takođe bio tamo, kao i još neke druge slavne ličnosti i sportske ikone, to je bilo nešto veoma inspirativno za mene“, rekao je Novak, a prenela Fondacija Laureus.

On je ove godine dobio priznanje za najboljeg sportistu planete u minuloj godini kada je sve do kraja bio nezaustavljiva sila na ATP turu. Osvojio je tri grend slema i gotovo niko nije mogao da mu parira.

Na Rolan Garosu, koji počinje 26. maja, a gde će Novak u svom prvom meču početkom sledeće sedmice igrati prvo kolo protiv Pjera Ig Erbera, spomenuo je i koliko ga je lani slika sa tribina pokrenula kada se borio za trofej.

„Kad sam ih video, a primetio sam ih na početku meča rekao sam sebi: ok, ovo mi je važno, sad moram da odigram najbolje što mogu. Mnogo se stvari lepo poklopilo tada za mene da osvojim taj trofej i drago mi je što jesam“, rekao je Đoković, a onda pred ovogodišnji RG podelio snimak Laureusa.

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar