Martial Trezzini/Keystone via AP

Prvi teniser planete Novak Đoković nije briljirao u polufinalu turnira u Ženevi gde je izgubio u tri seta od Tomaša Mahača.

Samo nekoliko dana pred početak Rolan Garosa Novak je igrao od očaja do sjaja i nazad, pa je Čeh svoju šansu pretvorio u pobedu karijere 6:4, 0:6, 6:1 za dva sata i osam minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković mu je pomagao svojim lošim odlukama i potezima, promašajima, ali nije sve to bila njegova krivica, jer se videlo da se i fizički muči na terenu. Sve to brine i njegove navijače, pa i Novaka samog.

„Naravno da sam zabrinut… Nisam igrao dobro cele tokom godine, osim nekoliko mečeva. Stvari su takve kakve su. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Pokušaću da idem meč po meč, pa ćemo videti“, kazao je Novak.

Tokom prvog seta je u nekoliko navrata dugo ostajao na stolici i pokrivao glavu peškirom, objasnio je i zbog čega.

„Nisam imao dobro veče, danas je bilo jako teško. Imao sam neverovatnu mučninu tokom prvog dela meča. Ne želim da oduzimam ništa od Tomaša Mahača, koji je zaslužio pobedu, ali, ne znam šta da mislim o ovoj igri. Voleo bih da zaboravim“, kaže Đoković.

Do sada nije došao ni do jedne titule ove sezone, ima samo tri polufinala, u Australiji, Monte Karlu i Ženevi. Na trećem turniru je bio silovit u drugom setu koji je dobio sa tri brejka, po sopstvenim rečima – ni sam ne zna kako.

„Ne znam kako sam osvojio drugi set. Na kraju, balans je dobar, nadao sam se da ću odigrati jedan meč ovde, odigrao sam čak tri“, objasnio je srpski igrač.

„Nije lepo patiti ovako na terenu. Teško je fokusirati se na tenis kada imate brige na umu. Nadam se da ću biti zdrav za Rolan Garos“, istakao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare