Novak Đoković
Foto: Darren Fletcher / News Licensing / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Vita Koprivu u prvom kolu Vimbldona sa 3:0 bez ikakve drame.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak je sa 6:1, 6:2 i 6:2 pobedio za dva sata tenisa i nepunih mesec dana nakon što je operisao desno koleno.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle okršaja sa Koprivom kaže da se oseća dobro i da nije bio skroz siguran kako će izgledati njegova igra na terenu jer je do sada samo trenirao.

„Prilično dobro, zadovoljan sam kako sam se osećao na terenu. Došao sam na Vimbldon pod drugačijim uslovima zbog kolena. Nisam znao kako će sve to da se dešava na terenu, jedno su treninzi, drugo mečevi. Jako sam srećan kako sam se osećao i igrao i hvala svima što ste došli i podržavali me“, rekao je Đoković na terenu.

Probao je da opiše koliko je bilo lako da se fokusira na igru pošto je kamera više nego ikad zumirala njegovo desno koleno.

„Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu. Sve što sam mogao da uradim sa mojim timom u poslednje tri i po nedelje, jeste sa ciljem da dam sebi šansu da igram. Da je bilo koji drugi turnir, ne bih rizikovao. Toliko volim Vimbldon i da se vratim ovde“, istakao je Đoković.

A da li je bilo lako ubediti ljude oko Novaka da je ovo pravo mesto za povratak?

„Nije bilo ubeđivanja zapravo, mislim da je kolektivna i zajednička odluka i strategija da od dana jedan kad sam počeo da se oporavljam. Hteo bih da se zahvalim svom hirurgu što je odradio odličan posao. Da on nije odradio posao kako treba, moglo je da bude i komplikovanije. Imao sam jednu operaciju na laktu pre šest, sedam godina. Uvek sam pokušavao da uradim sve da izbegnem operacije, ali imao sam tu sreću. Poredeći sebe sa nekim drugim 37-godišnjacima u ovom i drugim sportovima, da sam sposoban da igram na visokom nivou i izbegnem povrede. Imao sam ih, ali one dođu i prođu. Mislim da je Nik Kirjos tamo u komentatorskoj kabini, on se mnogo mučio s povredama, tako da i te kako može da priča o velikim povredama, imao ih je nekoliko. Rekoh, srećan sam što nisam bio udaljen od tenisa na duže staze kao sportista. Imam saosećanje prema Niku i ostalima koji su se mučili, teško je. Ponekad se osećate bespomoćno kad vam nešto ne dozvoljava da radite ono što volite, mesecima ili godinama. Bilo je više primera. Evo Endi Mari je odustao, veliki udarac za turnir, veliki respekt za njega i sve što je uradio na ovom turniru i u ovom sportu. Samo se nadam da će moći da završi karijeru pod njegovim uslovima. Čuo sam da će igrati dublove i nadam se da će probati singl sledeće godine. Šaljem mu pozdrave i svima koji se muče sa povredama“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare