AP Photo/Frank Franklin II

Mladi američki teniser Ben Šelton nije mogao ni da sluti kako će mu izgledati ova prethodna dva meseca.

Svojim trudom na terenu je uspeo da napravi senzaciju i dođe do polufinala US opena, gde je prejak bio Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Temperamentni Amerikanac je svoj karakter pokazivao burnim, nekad i neprimerenim reakcijama na terenu, a posebno je upečatljiv ostao način njegove proslave pobeda.

Rukama bi simulirao kao da spušta telefonsku slušalicu i Đoković je posle pobede u, za sada jedinom meču (6:3, 6:2 i 7:6) iskopirao taj način proslave i spustio slušalicu mladom 20-godišnjaku.

To je pokrenulo lavinu, posebno među srpskim sportistima, ali i među ostalim kolegama iz sveta tenisa, pa su brojni počeli da oponašaju taj gest i istovremeno su čuli za Šeltona.

Novak mu je, hteo to, ili ne, omogućio „reklamu“ kakvu talentovani, ali drčni Amerikanac verovatno nikad ne bi mogao da plati.

„Da, videli ste da Đoković to radi, videli ste Musetija kako to radi, Fonjinija, momci na Lejver kupu su to radili kad god bih osvojio neki važan poen, a čak je otišlo i izvan ovog sporta. Hakimi? Fudbaler, mislim da je to isto uradio na jednoj od svojih utakmica. Sad me stalno označavaju na društvenim mrežama, ljudi osvoje gem ili meč i rade ovo, spuštaju slušalicu. To mi je prilično zanimljivo“, rekao je Šelton za Tennis TV.

Nedavno je isti gest imao i Danilo Anđušić, košarkaš, kada je u Partizanu zablistao na meču protiv Mornara u ABA ligi.

BONUS VIDEO: Španac prekinuo meč iz čudnog razloga, Đoković se samo smejao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar