Novak Đoković
Foto: TAnjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novak Đoković poražen je od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona sa 6:2, 6:2, 7:6, a nakon toga je komentarisao meč.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Našalio se na račun Alkaraza. A onda je opisao meč.

„Baš je bio napaljen. Nije rezultat koji sam hteo, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa nije bio dobar, ali je Karlos igrao sjajno, kompletno. Probao sam da produžim meč, spasao sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno“, rekao je Novak.

Pročitajte još

Govorio je o Alkarazovom timu.

„Čestitam njegovom timu i porodici. Sjajan posao radite. Deluje kao one man show, ali cela ekipa je tu, svi su zaslužni“.

Đoković već sedam godina uzastopno igra finale Vimbldona.

„Naravno da sam ponosan zbog toga. Moram biti ponosan. Trenutno sam razočaran, ali kada vratim poslednjih nekoliko nedelja, kroz šta sam sve prošao zajedno sa timom i porodicom, moram da kažem da sam zadovoljan. Vimbldon je uvek bio dečački san, sanjao sam da igram ovde. Nestvaran je osećaj biti ovde, 10 puta sam se borio za trofej. Svaki put kad izađem ovde je kao prvi put. Ja sam dete koje još jednom živi dečačke snove“.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Obratio se porodici. Najpre supruzi, Jeleni, a potom i deci, Tari i Stefanu.

„Volim te, hvala ti na podršci, hvala ti što si ovde. Moj divnoj deci, Tari i Stefanu, hvala što donosite osneh na moje lice, uvek se rasplačem kad ih vidim na ovoj pozornici. Zahvalan sam što sam otac ovih anđela. Oni vole tenis sve više. Ne znam da li ću imati nerava da nastavim sa trenerskom karijerom za mog sina, ima mnogo lepih stvari ali ako želiš baš to da juriš, tu sam uz tebe. Hvala mom timu, treneru, fizijima… Prošli ste sa mnom kroz dobra i loša vremena. Vi jedini znate kroz šta smo sve prošli. Volim vas sve, hajde da nastavimo dalje“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare