Laslo Đere/Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Srpski teniser Laslo Đere eliminisao je favorizovanog Lorenca Musetija na turniru u Hamburgu u dva seta i plasirao se u polufinale turnira.

Đere je protiv branioca titule slavio sa 7:5 i 6:3 i za sat i po vremena je eliminisao 39 pozicija bolje rangiranog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ:

Put do velikog iznenađenja trasirao je daleko boljim i sigurnijim drugim servisom, pa Museti praktično nije ni dobio pravu šansu da zapreti srpskom igraču i imao je samo jednu brejk loptu.

Laslo mu je tri puta oduzeo servis i od sredine prvog seta je stvari postavio na mesto koje njemu odgovara.

Prvi je izgubio servis i tu jedinu šansu za brejk Museti je pretvorio u vođstvo 3:2 u prvom setu. Đere se pribrao i poravnao brejkom na 4:4, posle čega je u 12. gemu još jednim brejkom završio posao i poveo sa 1:0.

U drugom setu je ključnu razliku napravio u osmom gemu kada je napravio jedini brejk i upisao pobedu.

Đere je u ovoj fazi turnira bio i 2021. godine, kada je  izgubio od Filipa Krajinovića. Ovog puta ga u polufinalu čeka pobednik okršaja Danijela Altmajera i Žižena Žanga, pa će momak iz Sente imati objektivnu šansu da se nađe u borbi za titulu.

Na drugoj strani se za polufinala bore Zverev i Van Aš, kao i Rud i Fis, tako da je ta strana žreba nešto jača i ko god prođe u finale biće veoma opasan protivnik.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar