Novak Đoković autofagija
Novak Đoković; Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

Novak Đoković u sredu igra drugo kolo Vimbldona i pokušava da i peti put zaredom osvoji titulu.

Deset godina nije izgubio na Centralnom terenu, koji je svojim partijama praktično „privatizovao“. Englezi mu kao publika nisu uvek bili naklonjeni, štaviše, burno su navijali protiv njega kad bi se suočio s Rodžerom Federerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Išlo je i preko granica nepristojnosti, ali je Đoković nekako uspevao uvek da izađe kao pobednik. Britanska štampa takođe nije često naklonjena srpskom igraču, ali je u jeku ovogodišnjeg Vimbldona jedan tekst privukao pažnju jer iskače iz tog koloseka.

Endi Dan, britanski novinar je napisao tekst pod naslovom „Ne da Đoković briše patos protivnicima na Vimbldonu…“.

Tekst je objavljen na Miroru, a ukazuje na neke od situacija poput one iz prošlog meča kada je peškirom brisao travu da bi je, naravno u šali, osušio i zabavio publiku koja je čekala duže od sat vremena da se meč nastavi.

A kada se nastavio, Dan primećuje da je i tu većina navijača bodrila Đokovićevog rivala, tada Pedra Kaćina.

„Prošlo je deset godina otkako je Đoković izgubio meč na centralnom terenu i sada sa pobedom nad Kačinom je stigao do 40 pobeda u nizu ispred kraljevske lože. Nikad se ne zna – ako dobije još koji meč možda publika na Centralnom terenu i prihvati najboljeg tenisera u istoriji“, kaže Dan ironično.

Novak se i ranijih godina klizao po londonskoj travi, više puta je pravio špagu, a to je bio deo razloga što nije odmah hteo da nastavi meč u prvom kolu dok se podloga dobro ne osuši.

„Došao je ovde, osvojio je turnir sedam puta i kako stvari stoje deluje da će sledeće nedelje uzeti osmu titulu. Najveća pretnja po Đokovića je podloga koja je postala opasna jer nisu reagovali“, kaže Dan.

Isti čovek napominje da su Novaku najteži protivnici u Londonu Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Kasper Rud, ali da mu je najveća opasnost upravo trava na kojoj se igra najslavniji teniski turnir.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar