Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Stefanos Cicipas izgubio je od Emila Rusuvuorija sa 3:1, po setovima 7:6 (6), 7:6 (10), 3:6, 6:3, u drugom kolu Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Meč je trajao dva sata i 50 minuta, a 87. teniser sveta je izbacio trenutno 11. na ATP listi, iako se tome malo ko nadao.

U prvom setu Finac je prvi stigao do brejka, vodio je sa 3:1, kasnije i 5:3, ali je Cicipas uspeo da se izvuče, iskoristi prvu brejk priliku i dođe do 5:5.

U taj-brejku vodila se velika borba, Rusuvuori nije iskoristio prv set loptu, ali je onda napravio treći mini-brejk i poenom posle sopstvenog servisa došao do 8:6.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom setu nije bilo brejkova, viđene su samo dve brejk prilike, po jedna na obe strane, dok se u taj-brejku vodila još veća borba nego u prvom delu. Viđeno je i više mini-brejkova, Cicipas je propustio tri set lopte, od kojih je jedna bila na njegov servis, dok je Finac iskoristio svoju treću.

U trećem setu jedini brejk napravio je Grk u četvrtom gemu i tu prednost sačuvao do kraja, te je dao sebi nadu da može do preokreta posle pet setova.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Finac nije popustio, u šestom gemu četvrtog seta je napravio brejk, a kasnije iskoristio prvu meč loptu za prolaz u treću rundu.

U toj fazi Emil će igrati protiv Mpešija Perikara iz Francuske, koji je malo bolje rangiran, te je trenutno 58. na svetu.

Zanimljivo je da se i ovaj par nalazi sa strane žreba gde i Novak Đoković, koji u trećem kolu igra protiv Alekseja Popirina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar