Foto: AP Photo/Louise Delmotte

Novak Đoković se nalazi u SAD-u gde se prirpema za nastavak sezone koji ga očekuje na mastersu u Indijan Velsu.

U međuvremenu, u prorežimskim medijima pojavio se tekst koji se bavi podacima gde najveći teniseri plaćaju porez, pa je tako u prvi plan stavljen podataka da za razliku od Rodžera Federa i Rafaela Nadala, srpski as ne plaća dažbine u svojoj državi, već u inostranstvu.

Da li se radi o pritisku na naboljeg sportistu Srbije svih vremena ili tek pukoj slučajnosti pričao je novinar Sport kluba Igor Miklja tokom gostovanja na televiziji Nova.

PROČITAJTE JOŠ

„Neobično je da se pojavi takav tekst pogotovo u situaciji gde u ovom trenutku Novak nastavlja pohod u tenisku istoriju. On je trenutno u Americi gde treba da igra Indijan Vels i da li sad mediji koji u ovakvoj pauzi ne znaju šta da pišu, ali obično naši mediji ne iznose ovakav tekst. Ne znam kako bih tumačio ovo, ali ako ćemo da pričamo šta je Đoković učinio za ovu državu, malo bi bila jedna emisija u simboličkom, praktičnom i svakom drugoom smislu“.

Miklja je potom izneo podatke o tome šta je srpski as uradio za Srbiju.

„Ako hoćete u finansijskom smislu, on ima fondaciju gde je prema podacima obnovljeno i napravljeno 58 vrtića i prekoo 50 hiljada dece koriste usluge tih vrtića. Obučeno je nekih 2.500 nastavnika i pomognuto preko 10.000 roditelja. Da ne govorimo o njegovom mentorisanju“.

Miklja je podsetio i na neke direktne Novakove akcije u prošlosti.

„Moram da podsetim i na neku trenutke kao 2014. godine kada su bile poplave i kada je kompoletan svoj pšrihod od osvojenog turnira u Rimu, a to je bilo pola miliona evra dao za stradale u tim područjima. Ne znam čemu ovi naslovi i zašto mi moramo da bockamo nekoga ko je na milion načina dokazao da mu je stalo do ove zemlje“.

Ipak, ne želi da veruje da priča ima dublju pozadinu.

„On svoje obaveze reguliša kako reguliše i nisu nadležne finansijske institucije Srbije za njegov novac, osim za ono što radi u Srbiji. Njegova fondacija sve te izveštaje objavljuje transparentno koliko je pomognuto kome. Ne znam da li možemo da idemo toliko daleko, možda je neko mislio da je to zanimljiva tema i da će se čitati taj tekst, ali ne znam da li je neko dao nalog da se udara po Novaku to je nešto što ne bi želeo da vidim, a postavlja se i pitanje zašto bi to neko radio“, ističe Miklja.

BONUS VIDEO Zapamtite ovo ime: Žoao Fonseka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare