Novak Đoković-Korentan Mute Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u petak je pogođen flašom u glavu posle pobede nad Korentanom Muteom u drugom kolu mastersa u Rimu.

Čovek koji ga je pobedio, Italijan Il Falko Mario Feri, je fudbaler. Igra za Kastel Di Sandro, italijanski niželigaški tim, a nastupao je i u Španiji i San Marinu za ekipu Tre Fiorija. Ima i jedan nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona za tu ekipu.

On je poznat po skandalima na sportskim događajima. U Kataru je utrčavao na teren na Svetskom prvenstvu koje se igralo 2022. godine i slao poruke povodom rata u Ukrajini i podržavao je ovu zemlju. Oglašavao se i povodom statusa žena u Iranu gde je navodio kako se žene ne poštuju u toj zemlji. Takođe, nosio je i LGBT zastavu.

Pročitajte još

Podsećamo, flašica je ispala iz njegovog ranca i pogodila Đokovića u glavu. U prvi mah se nije videlo najbolje da li je do incidenta došlo slučajno.

Srećom, Novak se nije ozbiljnije povredio i već dan nakon incidenta se pojavio sa kacigom. Na snimku koji se delio na društvenbim mrežama se videlo da je dobro raspoložen.

I sam Italijan se oglasio nakon skandala i uputio izvinjenje Đokoviću. Prethodno je postojala informacija da je nestao.

Novak će u nedelju igrati protiv Alehandra Tabila.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare