Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Nikako da se drže samo tenisa.

Novak Đoković će u nedelju ponovo igrati finale Vimbldona nakon što je u polufinalu lako u tri seta savladao Janika Sinera.

Srpski teniser će tako pokušati da dođe do svoje osme titule u Londonu i izjednači se sa Rodžerom Federerom koji je bio apsolutni rekorder.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu bi to bio ukupno 24. grend slem trofej u karijeri i time bi samo dodatno zaceentirao svoj GOAT status i nastavio pohod ka kalendarskom grend slemu koji mu je do sada izmicao.

Sada se na njegov uspeh osvrnuo i slavni Rojters, koji je podsetio na teško odrastanje Đokovića i NATO nombarodvanje.

„Po prvi put u karijeri, Đoković stoji sam na vrhu liste muškaraca koji su osvajali grend slemove, nakon što je prošlog meseca osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i obezbedio 23. veliku titulu – jednu više od Rafaela Nadala. Ali to dostignuće je samo podstaklo želju Novaka Đokovića (36). S obzirom na to da je svoje veštine usavršavao u isušenom bazenu preuređenom u improvizovani teniski teren dok je NATO bombardovao Beograd 1999. godine, nije teško razumeti zašto mu osvajanje najvećih nagrada u tenisu toliko znači“, navodi se u tekstu pod naslovom „Nezasiti Đoković spreman uza ultimativni obračun sa Alkarazom“ koji je „Rojters“ pustio nakon polufinalnog meča Novaka Đokovića i mladog Italijana Janika Sinera.

Iako je u kompletnom tekstu preovladao teniski narativ, niotkuda je ubačena u jednačinu i priča iz Novakovog detinjstva ka o glavni razlog za uspeh.

O bombardovanju Jugoslavije je Novak Đoković je govorio nekoliko puta.

Pre dve godine je dirljivom porukom obeležio težak dan u srpskoj istoriji, a kasnije je Amerikanca uveo u sklonište u kojem je boravio tokom agresije.

„Pff.. Ne izgleda mnogo drugačije od onda. Nisam ovde bio sedam-osam godina, provirio sam, ne sećam se toliko ovih stvari, bio sam mali. Bio sam prestrašen i nisam se osećao sigurno, bojao sam se sledećeg trenutka, šta će biti s mojom braćom i porodicom. Sećam se da je prvih nekoliko dana bilo dosta straha. Sećam se dosta suza, patnje… Posle pet-šest dana ljudi su počeli da pevaju, igraju karte, shvatili su da je to realnost. Da moraju da dolaze ovde svake večeri da se mole i da će sve biti u redu“, kazao je Đoković tom prilikom i zaključio: „Shvatili su da moraju da izvuku nešto pozitivno iz svega toga“.

BONUS VIDEO  Novak Đoković osvojio drugi set protiv Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar