Janik Siner
Foto: KENA BETANCUR / AFP / Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner ostvario je veliki uspeh na ovogodišnjem US Openu, pobedivši Tejlora Frica sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:5) u finalu.

Ovom pobedom, Janik Siner je potvrdio status jednog od najboljih tenisera ove godine, posebno nakon ranih ispadanja Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, što mu je omogućilo da se učvrsti na vrhu svetske rang liste.

PROČITAJTE JOŠ

Sinerov trijumf na US Openu privukao je veliku pažnju javnosti, posebno zbog ranijih kontroverzi u vezi s doping skandalom u kojem je bio umešan, a nakon kojeg mu nisu oduzeti svi bodovi uprkos rezultatima sa Mastersa u Indijan Velsu. Turnir je oborio rekorde posećenosti, premašivši brojku od milion gledalaca tokom trajanja.

Nakon njegove pobede, mnogi su mu uputili poruke podrške, uključujući i legendarnog nemačkog tenisera Borisa Bekera, bivšeg trenera Novaka Đokovića. Beker je na svom X profilu izrazio oduševljenje Sinerovom igrom, ističući njegovu mentalnu snagu i hrabrost:

„Napred, Janiče! Tvoja mentalna snaga, hrabrost i želja da budeš najbolji su temelji uspeha ovde na US Openu. Napisao si istoriju kao prvi Italijan koji je pobedio na ovom turniru. Nakon nekoliko teških meseci kada je sve bilo na kocki, tvoja nepokolebljiva vera u istinu napravila je razliku! Inače, imam ‘slabost’ za crvenokose… Proslavi sa svojim voljenima i uživaj u putovanju,“ napisao je Beker.

Sinera sada očekuju nove izazove i prilike da dodatno učvrsti svoju poziciju na svetskoj teniskoj sceni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare