Foto: Tanjug / AP Photo/Aurelien Morissard

Italijanska teniserka Jasmin Paolini nije uspela da kompletira bajku i pobedi u finalu Rolan Garosa.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Nju je bez titule ostavila Iga Švjontek posle dva seta i sa 6:2, 6:1, ali Paolini je odigrala gotovo idealno jer je stigla i do finala u dublu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nisam mnogo razmišljala i srećna sam. Izgubila sam upravo finale, ali mislim da moram da budem srećna znog ove dve nedelje. Ovo je srećan momenat za mene, nije tužan. Moram da priznam to“, rekla je Italijanka posle poraza.

Da li se karijera sada menja na pozitivnu stranu?

„Igrala sam bolje i bolje. Mislim da sam pokušavala da idem korak po korak napred, ne znam kuda će me ovaj put odvesti, ali videćemo i otkriću to. Dajem 100 posto od sebe“, kaže Paolini.

Sada je bila finalistkinja Rolan Garosa, a prošle godine je poražena od Olge Danilović u dva seta sa 6:2, 7:5. Olga je ove godine napravila iskorak i otišla u četvrto kolo, a Paolini još veći.

„Sećam se, bilo je bolno! Igrala je sjajno ovde. Postala sam bolja i konzistentnija, koristila sam prilike kada su se ukazivale. To je drugačije, ali i dalje želim da napredujem. To je najvažnije, treba nam konstantnost, ako prestanete da se borite i ona nestaje“.

Odgovorila je Jasmin i zbog čega je Švjontek tako opasna na pariskoj šljaci.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

„Ona uvek koristi vreme, rotaciju, dobro se brani. Na šljaci je neverovatna, a na tvrdoj podlozi je uzela još titula. Osvojila je četiri Rolan Garosa, a ima 22 godine. Te brojke nisu normalne, neverovatne. Ona je zaista neverovatna“, ocenila je Paolini.

Prebacila se potom i na konkurentkinju i probala je da opiše koliko je teško igrati danas.

„Teško je, možda mi treba još ovakvih mečeva. Ona možda može malo više da greši, a danas nije. Nije lako igrati tim intenzitetom, nikada pre toga u životu nisam igrala protiv nekog takvog. Ali takođe, kako je pogađala vinere… Za mene je ovo do sada bio najizazovniji meč u čitavoj karijeri“, objasnila je Jasmin i onda pričala o tome šta bi mogao da joj bude sledeći san.

„Ne znam (smeh), možda je da zadržim ovaj nivo i odigram sa Igom još jednom, prvi, drugi krug… Da igram opet, to mi može dodati nešto u igru. Izazovno je, ali mogu da razumem šta treba da dodam svojoj igri. Uživam u momentu, protiv Ribakine sam igrala koja je br. 4, a sada sa Igom koja je br. 1. Uživam u momentu, u sadašnjosti i lepo je sve otkrivati korak po korak“.

FOTO: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Poručila je i da će se truditi da ne ponavlja greške iz fnala i da dostigne Igin intenzitet u budućnosti.

„Nije lako, kao što sam rekla. Pokušavala sam da dodam intenzitet, to je stresno. Pokušavala sam da idem niz liniju. Tako da, ne znam, možda sam gubila intenzitet, a ona je bila na istom nivou ceo meč. To je velika razlika, ima dosta drugih, ali to što je udarala lopticu na isti način, to je presudilo“.

Kris Evert je bila tu, ona je osvojila sedam RG, a koja je granica za Švjontekovu?

„Mislim da može, definitivno. Ima 22 godine, a već 4 titule. Mislim da može da uzme tri. Teško je svake godine uzeti ovaj turnir. Ali mislim da može to da uradi“, kazala je Paolini.

BONUS VIDEO: Hirurg ortopedije Nemanja Slavković o povredi Novaka Đokovića na Rolan Garosu u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar