Foto:Screenshot/Youtube/ATP Tour/EPA-EFE/MAST IRHAM

Ben Rotenberg, američki novinar poznat po čestim kritikama i negativnim komentarima na račun Novaka Đokoviča, oglasio se nakon povlačenja srpskog tenisera sa Rolan Garosa.

Novak je zbog povrede meniskusa desnog kolena morao da se povuče sa drugog grend slema u sezoni, što znači da gubi svetski tron i nastavlja 2024. godinu bez titule.

„Branilac titule Novak Đoković povukao se sa Rolan Garosa i nastavio je svoju brutalnu 2024. godinu. Janik Siner će od ponedeljka biti najbolji igrač sveta“, napisao je Rotenberg.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo zbog te reči „brutalno“, Amerikanac je razljutio mnoge navijače, koji smatraju da je mogao da upotrebi neku drugu reč, pogotovo u ovom trenutku, kada je Novak teško povređen.

Još uvek se ne zna kada će Đoković vratiti na teren.

„Sigurno teško u ovom trenutku, ali Đoković neće dugo da se drži ove sezone bez veće promene u svojoj putanji. Đoković je pao na 10. mesto na rang listi za ovu godinu (samo rezultati iz ove sezone se računaju) i dugo se čekalo da izgubi poziciju broj 1 ove godine“, dodao je Rotenberg.

Amerikanac je naveo i da Đoković može da izgubi drugo mesto na ATP listi, ako Karlos Alkaraz osvoji titulu na Rolan Garosu.

Đoković u narednim mesecima ima da brani oko 5.000 ATP bodova, odnosno titule na US Openu i u Sinsinatiju, kao i finale na Vimbldonu.

Težak period je pred Novakom kako bi uopšte zadržao mesto među 10 najboljih na svetu, a veliko je pitanje i da li će se vratiti za Olimpijske igre.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare