Foto: EPA-EFE/MARK LYONS

Američki novinar, Ben Rotenberg, tražio je objašnjenje zašto je nemačkom teniseru Aleksanderu Zverevu dozvoljeno da nastupa na Rolan Garosu.

On je prvi objavio ispovest bivše devojke Nemca.

Još u oktobru 2020. godine Olga Šaripova je optužila Zvereva za fizičko i psihičko zlostavljanje u vezi, a na nju se nadovezala i Brenda Patea, još jedna bivša devojka nemačkog tenisera.

Pročitajte još

Rotenberg je tražio da se Zverev izbaci sa grend slema.

„Sve dok se suđenje ne završi i ne donese odluka, smatra se da je nevin i zato mu je dozvoljeno da učestvuje u žrebu. Što se tiče samog procesa, nećemo komentarisati ništa o tome, jer je suđenje u toku“, pojasnila je direktorka turnira Ameli Morezmo.

Na njene reči nadovezao se Rotenberg, koji je inače poznat kao najveći kritičar Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

„Postojala je odluka suda u Berlinu zbog Zvereva gde je naređeno da plati 450 hiljada evra. Zverev se žalio na tu odluku, zbog toga se ponovo razmatra ta odluka. Ali, bi prvostepena presuda trebalo da važi i Zverev ne bi smeo da se takmiči ni na Rolan Garosu niti bilo gde u sportu. To je slično kao kada teniser dobije pozitivan nalaz za doping test i suspendovan je dok se ne dokaže da je nevin. Ako postupak protiv Zvereva ne bude rešen sada u Berlinu, Vimbldon treba da odluči drugačije od Rolan Garosa i suspenduje ga. Njegovo prisustvo je mrlja na ovom sportu i veliki turniri će biti dobro i bez njega“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar